Webinar over pleegzorg regio Alkmaar op maandag 22 juni

Foto: aangeleverd

Op maandag 22 juni organiseren pleegzorgaanbieders Parlan, Kenter Jeugdhulp en William Schrikker Gezinsvormen (WSGV) in samenwerking met de gemeenten van regio Alkmaar (Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk) een webinar over pleegzorg. Het doel van dit webinar is om pleegzorg onder de aandacht te brengen en meer aanmeldingen te krijgen van mensen.

Wethouder Elly Beens opent het webinar dat tot 20.30 uur duurt, om 19.30 uur. Hierin deelt een pleegouder haar ervaringen over het pleegouderschap.

Onderwerpen die aan bod komen

Wat zijn de uitdagingen die je als pleegouder tegen kunt komen? En waarom is het ook zo’n prachtige ervaring? Daarnaast vertelt een medewerker van een van de pleegzorgaanbieders in de regio Alkmaar meer algemeen over wat het pleegouderschap inhoudt en kunt u vragen stellen aan een ervaren pleegouder.

Doel van het webinar

Het doel van het webinar is om pleegzorg onder de aandacht te brengen en meer aanmeldingen te krijgen van mensen die pleegouder willen worden. Want veel kinderen wachten op een veilige plek bij een pleeggezin.

Campagne ‘Openjewereld.nu’

Als kinderen niet thuis kunnen wonen, kunnen ze het beste opgroeien bij hetzelfde pleeggezin met zo weinig mogelijk wisselingen. Daarom sloegen eerder genoemde gemeenten de handen ineen en startten de campagne ‘Openjewereld.nu’.

Pleegouder worden

Misschien wilt u wel pleegouder worden, maar weet u niet goed wat er allemaal bij komt kijken. Op www.openjewereld.nu kunt u stap voor stap bekijken of pleegouder iets voor u is. U kunt een test doen, verhalen lezen van ervaren pleegouders, van pleegkinderen, de eigen ouders en hulpverleners. Bovendien belicht de website met filmpjes, podcasts en verhalen alle kanten van pleegzorg. Ook kunt u verhalen lezen op www.pleegzorg.nl

Alles op een rij:
Cookieinstellingen