NS optimistisch het nieuwe jaar in met Paul de Munnik en MEAU

Als er één branche is waarbij de coronacrisis dagelijks voelbaar is dan is het wel de reisbranche. En dan praten we over het treinreizen in het bijzonder. Als bijna twee jaar lang geen volle treinen met mensen die allemaal en toch met elkaar op weg zijn naar ieder hun ‘eigen ding’. Twee jaar lang half lege treinen en mensen verstopt achter hun mondkapjes. Maar als we Paul de Munnik en MEAU mogen geloven dan is er nu toch echt licht aan het eind van de (trein)tunnel.

Maatschappelijke organisaties, ondernemers en bewonersgroepen verwijzen plan snelweg A8-A9 naar prullenbak

Een grote groep maatschappelijke organisaties, agrarisch ondernemers en bewonersgroepen presenteren een eigen plan voor het groene gebied tussen de verstedelijkte zones Haarlem - Alkmaar en Amsterdam – Zaanstad. Zij stellen dat een nieuwe snelweg dit gebied onherroepelijk doorkruist, waardoor het landschap voor eeuwig beschadigd raakt, terwijl dat helemaal niet nodig is.

Mister Music John Miles (72) overleden: Music was his first and last love

Gisteren, zondag 5 december, is in zijn woonplaats Newcastle de  Britse muzikant en componist John Miles is overleden. Hij stierf na een kort ziekbed op 72-jarige leeftijd. John Miles werd vooral bekend door zijn wereldhit Music uit 1976 en zijn jaarlijkse optredens in the Night of the Proms, maar ook als begeleidend gitarist van o.a. Tina Turner, Joe Cocker, Led Zeppeliin, Fleetwood Mac en Stevie Wonder

Vijftig jaar na ‘Non Non Rien n'a Changé’ nog steeds niets veranderd

Vandaag 50 jaar geleden, op 4 december 1971, bereikte het Franse jongenskoor Les Poppys de eerste plaats van de Nederlandse Top-40 met ‘Non Non Rien n'a Changé’, een song tegen oorlog en geweld in een tijd waarin de wereld dagelijks werd geconfronteerd met de verschrikkingen van de Vietnamoorlog. Met alle hedendaagse gewapende conflicten op de wereld moeten we constateren dat die hit van toen actueler is dan ooit, want er blijkt nog steeds niets veranderd.