FC Uitgeest: United (bij) DAVO we stand!

Weer een overwinning! Aan de opmars van FC Uitgeest in de tweede klasse lijkt maar geen einde te komen en waarom zou het ook. Als je als team in staat bent om op een mindere dag tegen een lastige en vanwege grote nederlagen daarvoor, tot op het bot getergde tegenstander toch een droge 0-3 overwinning te boeken, dan ben je goed bezig.

Met de overwinning houdt het team van Ron Bouman zicht op de periodetitel en staat het nu op een keurige derde plaats.

FC Uitgeest moest het vandaag doen zonder de geblesseerde “Stalen Sander” van den Helder maar daar stond de terugkeer van routinier Emiel Sinnige weer tegenover die samen met Mats Idema vandaag een gedegen verdedigingsduo vormde.

Vanaf de eerste minuut maakte DAVO duidelijk dat het vast van plan was revanche te nemen op zichzelf. Grote nederlagen in de weken ervoor zorgde voor een verbeten houding bij het team dat daarbij nadrukkelijk de grenzen van tolerantie opzocht bij scheidsrechter Dumont. Die waren ruim vandaag bleek al in de 12e minuut. Een snoeiharde tackle van achteren op de achillespees van Mike Olgers door Mahmutovic werd “slechts” bestraft met geel en het bij voortduring opgevoerde theater door spelers van DAVO had duidelijk een fan in de scheidsrechter van dienst vandaag. Hetgeen een naast mij staande FC Uitgeest fan de uitspraak deed ontlokken dat vele spelers van DAVO met vlag en wimpel geslaagd zouden zijn bij de audities van “Moeder, ik wil bij de revue”.

In de 13e minuut kwam FCU verdiend op voorsprong al was daar enig geluk bij. Een niet eens zo scherp genomen vrije trap van Ramon den Nijs werd in een druk stafschopgebied door niemand aangeraakt en verdween pardoes voor de ogen van de verbaasde doelman Hofman zomaar in het doel. 0-1. In de fase daarna deed FC zichzelf tekort. Het sterke begin ging over in een fase met veel en slordig balverlies. Het was maar goed dat keeper Dave Davidson zijn sterke optreden van de laatste weken vandaag een voortzetting gaf door op verschillende momenten zijn ploeg voor de gelijkmaker te behoeden. Ook hij nam even plaats in het theater van de lach nadat spits Khamlichi na een overtreding op hem besloot om een halve meter van Davidson staand een kopstoot te veinzen en neer te zijgen als ware hij in een toneelstuk van Shakespeare. Davidson kon er niet om lachen want kreeg geel van scheidsrechter Dumont.

Ook na rust bleef FC Uitgeest onrustig voetballen. Daardoor konden de gastheren uit Haarlem blijven hopen op de gelijkmaker. Gelukkig deed FCU wat je in zo’n mindere fase moet blijven doen namelijk keihard werken, gaten voor elkaar dicht blijven lopen en ongelukkig balverlies van ploeggenoten zonder morren corrigeren. Dan volgt de beloning vanzelf zo bleek. Weer was het Ramon den Nijs die met een vrije trap eindelijk de ban brak. In de 71e minuut dwong hij United Davo definitief tot overgave door een vrije trap prachtig in de bovenhoek te jagen. 0-2. Na de bevrijdende treffer begon FCU eindelijk goed te voetballen en dat leidde tot een fraaie treffer. Een combinatie opgezet door Jorn Brouwer werd met een lepe steekpass van Mike Olgers verlegd naar Lester Half die niet aarzelde en kiezelhard uithaalde. 0-3.

Zo was er vandaag de overwinning van het collectief, spraken we over een leuke voorstelling en “United, we stand”. Volgende week serieus theater in Enkhuizen tegen het op de tweede plaats staande West Frisia.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Davidson, Uit den Boogaard, Idema (89. Vrouwe), Sinnige, Haan, Sven de Wit, Olgers, Den Nijs (84. Duijn), Half, van der Valk (45. Zonneveld), Brouwer.