FC Uitgeest goed op weg

Met een klinkende 4-0 overwinning op de voetbalvereniging Assendelft heeft FC Uitgeest definitief de jacht geopend op het veroveren van de bovenste plaatsen (achter overigens de tot nu toe ongenaakbare koploper VSV) in de tweede klasse A.

De laatste zes wedstrijden werden maar liefst zestien punten behaald en belangrijker nog, is het spelpeil gestegen en daardoor ook het zelfvertrouwen gegroeid. Daarnaast blijkt iedere wedstrijd weer dat ook spelers die vanwege blessures bij anderen in de basis komen het meer dan goed doen. Zo kan trainer Ron Bouman dus beschikken over een brede selectie en dat is pure luxe.

FC Uitgeest startte vandaag met Nick van der Valk, Mats Idema en Mike Olgers in de basis. De laatste was verantwoordelijk voor één van de mooiste acties van de wedstrijd. Na een wat afwachtend begin van beide teams was hij het die in de 18e minuut bekeken instapte, de bal veroverde, wegdraaide en sprintte bij een tegenstander om vervolgens 25 meter op te rukken in de richting van het doel van keeper Boon, om daarna een verdediger in de luren leggen en tot slot de bal op maat af te leggen op de meegekomen Ramon den Nijs die beheerst afwerkte. 1-0. Een beauty en een actie die Mike na afloop o.a. tot Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd maakte.

Even later was het Jorn Brouwer die op de rand zestien een afvallende bal beheerst controleerde, niet nadacht en direct met links uithaalde. Keeper Boon wederom kansloos achterlatend. 2-0. Het leed voor Boon was nog niet geleden want in de 40e minuut bedacht Lester Half eveneens een mooi plan. Staande met de bal aan de voet even buiten het strafschopgebied ontstond er enige rust bij de verdedigers om hem heen. De loerende Lester besloot terstond te laten zien waarom juist hij de topscorer van FC Uitgeest is. Verwoestend hard haalde hij met links uit. Keeper Boon deed nog wat hij kon maar veel zin had het niet meer. 3-0

Na de thee probeerde Assendelft natuurlijk wat terug te doen maar het team ontbeerde vandaag de daadkracht die FCU deze zondag wel had. Zo bleek in de 63e minuut. Een mooie pass van de goed spelende Ramon den Nijs arriveerde bij de zoals immer hardwerkende Nick van der Valk die de bal leep doorspeelde naar “Loerende Lester”. Hij zag zijn inzet in eerste instantie gestopt door Boon maar via het lichaam van de doelman kreeg hij de bal op het hoofd terug. 4-0 en ook de eindstand. Mooi ook was de invalbeurt van Bart Zonneveld. In de 84e minuut maakte hij na anderhalf jaar blessureleed zijn rentree in het elftal van Ron Bouman.

Opvallend was verder dat de jonge scheidsrechter Zilverberg na afloop nog rood gaf aan een speler van Assendelft omdat deze vond dat de scheidsrechter heel slecht gefloten had. Dat moet een vlaag van verstandsverbijstering zijn geweest want de scheidsrechter had er juist een prima wedstrijd opzitten. Dat mag ook weleens gezegd worden.

Zo mag Assendelft dan de langste hoofdstraat van Nederland hebben, vandaag was het toch echt FCU dat steeds de kortste weg naar het doel vond. Wordt vervolgd volgende week bij United Davo.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Davidson, uit den Boogaard, Idema, van den Helder, Haan, Sven de Wit, Olgers (88eSinnige), den Nijs, Half, van der Valk (75e Sjaak de Wit), Brouwer (84e Zonneveld).

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Mike Olgers

Net achttien en zeer talentvol. Ondanks zijn ietwat geringe postuur speelt hij als een echte kerel in het veld. Hij tackelt, verovert ballen, is lastig voor de tegenstander en kiest, in ieder geval vandaag, vaak voor de juiste voortzetting. De jury was unaniem. Mike Olgers, Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd. Gefeliciteerd.