FC Uitgeest in zwaar weer

De storm teisterde spelers en publiek, zorgde voor kapotte paraplu’s en drukte de bal voortdurend naar de zijlijn. Hevige regenflarden bezorgde slecht zicht en maakte het kunstgrasveld waarnaar was uitgeweken glibberig. Zie hier de omstandigheden waaronder in Heerhugowaard een wedstrijd gespeeld moest worden tussen SVW’27 en het bezoekende FC Uitgeest.

Zij uit Heerhugowaard konden na afloop tenminste nog, hoewel net zo nat en verkleumd, de warme kleedkamer opzoeken in de wetenschap dat er met 2-1 was gewonnen. Zo niet bij FC Uitgeest, dat met drie nederlagen op een rij bezig is aan een hele matige periode en moest bijkomen van ‘een natte koude douche’.

Moeilijke opgave

FC Uitgeest moest het vandaag doen zonder de geschorste Dave Davidson en de nog steeds geblesseerde Sander van den Helder, Mats Idema en Joost de Jong. Met Sven Koning (doel) , Sven de Wit op de rechtsbackplaats en Tim uit den Boogaard in het centrum van de verdediging probeerde trainer Ron Bouman de personele problemen op te lossen. Het zal duidelijk zijn dat de omstandigheden goed voetbal onmogelijk maakten. Toch probeerden beide teams er wat van te maken, maar het bleek een moeilijke opgave.

Het was FCU dat als eerste via Ramon den Nijs een doelpoging deed, maar zijn schot in de zevende minuut woei weg van het doel in plaats van ernaartoe. Pas in de 27e minuut was het volgende schot te noteren, namelijk een spetter op de lat van SVW’27-middenvelder Rick de Goede.

Geselende omstandigheden

Noteren was voor uw verslaggever van dienst overigens geen eenvoudige zaak. Besloten was om niet op het hoofdveld, voorzien van een prachtige tribune, te spelen, maar op het kunstgrasveld ernaast. Het gevolg was een geseling door de omstandigheden voor de dapperen die zich nog hadden verzameld langs de zijlijn. Het deed me bijna bedenken maar een andere hobby te zoeken. Verslaggever van damwedstrijden of zoiets, want alles leek op dat moment beter dan een voetbalwedstrijd te bekijken op deze zondagmiddag. Glurend onder onze paraplu’s konden we zien dat in de 38e minuut laatste man Marcel de Wit een hoekschop spijkerhard inkopte. 1-0.

FC Uitgeest probeerde na rust wat terug te doen. Het zette in ieder geval het doel van keeper Bleeker flink onder druk en er waren kansen. Zo liet Jorn Brouwer in de 65e minuut de kans op de gelijkmaker liggen door van korte afstand de bal tegen dezelfde Bleeker op te schieten in plaats van erlangs. Aan de andere kant was het Brinkkemper die in de 78e minuut wel scoorde en daarmee de wedstrijd definitief in het slot gooide.

FCU deed nog amechtige pogingen de aansluitingstreffer te realiseren, maar toen die eindelijk viel via Ramon den Nijs was het inmiddels al de 93e minuut: 2-1. Direct daarna floot de overigens uitstekend leidende scheidsrechter Mohammed voor het einde van de wedstrijd en wisten zowel spelers als toeschouwers niet hoe snel ze de warme kleedkamer of kantine moesten opzoeken.

Het is voor FC Uitgeest te hopen dat over twee weken in de thuiswedstrijd tegen ZAP in ieder geval het weer wat beter is en het spel wat ‘zonniger’.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Koning, De Wit, Sinnige (43. Vrouwe), Uit Den Boogaard, Haan, Smit (68. Koedijk), Olgers, Den Nijs, Zonneveld, Half (55. Duijn), Brouwer.