Dankzij Cindy Heinen wapperen rode vlaggen in Uitgeest: opbrengst gaat naar Rode Kruis

Dankzij Cindy Heinen wapperen nu ook in Uitgeest rode vlaggen om de mensen in de zorg te eren. Met dit buurtinitiatief hoopt ze dat heel Uitgeest binnenkort rood kleurt.

Het initiatief komt uit Friesland waar de Dokkumer Vlaggen Centrale de vlaggen produceert.

Cindy Heinen “Ik zag de vlaggen op tv voorbij komen dus ik dacht hoe leuk zou het zijn om ook zo’n vlag te bemachtigen? En hoe leuk is het dan om de hele straat erin mee te nemen? We hebben leuk contact met de buren en die vonden het ook meteen een leuk initiatief.”

Om meerdere redenen is Cindy deze actie gestart: “In de eerste plaats uiteraard voor alle zorgverleners. Zo is mijn stiefvader ook verpleger dus het is ook een leuk teken naar hem. Maar in deze straat komen ook veel vrachtwagens langs. Dus hoe leuk is het als ze een stuk van de straat zien met deze vlaggen waar de tekst ‘Voor en met elkaar’ op staat. Want dat is toch hoe we het doen. We zijn heel trots op iedereen.”

Op de vraag of het vergelijkbaar is met het applaus voor de zorg en de hartjes op de witte T-shirts, zegt Cindy: “Ik vind het een mooie blijk van waardering voor onze zorg. Want er is al zo weinig wat wij kunnen doen. Maar alle lof voor dit initiatief gaat naar de Dokkumer Vlaggen Centrale. Dat is een fabriek in Friesland die dit speciaal maakt. De opbrengst van de verkoop van de vlaggen gaat volledig naar het Rode Kruis. Ze wilden voor 10.000 stuks gaan, maar daar zijn ze inmiddels al overheen. Dus als meerdere mensen willen bestellen dan is dat natuurlijk hartstikke leuk. Ik zou zeggen ‘laten we heel Uiteest rood kleuren’.”

Wilt u ook zo’n vlag? Dan kunt u die hier bestellen.

Cindy Heinen

IJmond Nieuws ging langs bij initiatiefneemster Cindy en sprak ook een aantal buren. Klik op de hoofdfoto om het volledig verslag te bekijken.

Cookieinstellingen