Energietafel: in gesprek over duurzame energie Uitgeest

Foto: Pixabay

UITGEEST – De gemeente nodigt alle inwoners uit om op 5 maart mee te praten over duurzame energie in Uitgeest. In 2030 wil de gemeente dat de energie die in Uitgeest nodig is, 100% duurzaam wordt opgewekt. Daarom is het belangrijk om nu in gesprek te gaan over de manier waarop deze energie opgewekt gaat worden.

Windmolens, of zonneweides? Laat u informeren en praat mee tijdens de energietafel op 5 maart. Dit is een bewonersavond georganiseerd door DUEC (Duurzaam Uitgeest Energie Coöperatie), voor alle inwoners van Uitgeest.

De ‘energietafel’ is letterlijk een tafel waar iedereen omheen staat en waarop te zien is wat de gevolgen zijn van de verschillende keuzes en mogelijkheden. Tijdens de avond worden windmolens en zonneweides op de tafel geplaatst en is te zien hoeveel stroom daarmee opgewekt wordt. Als je ze weghaalt en ergens anders plaatst; windmolens vervangen door zonneweides, of omgekeerd, kan bekeken worden wat dat gaat betekenen. Zie hiervoor ook de website van DUEC.

Rol van de gemeente

Voorafgaand aan de activiteiten rond de energietafel vertelt de gemeente iets over de plannen en aanpak rond zon- en windenergie vanuit de overheid. Deze plannen komen voort uit het klimaatakkoord, waarin is vastgesteld dat elke regio een Regionale Energie Strategie (RES) moet opstellen. Na de opening door wethouder Jelle Brouwer zal Otto van den Berg (regisseur energietransitie BUCH) uiteenzetten welke stappen er tot nu toe zijn gezet in de Regionale Energie Strategie, en welke plannen er nog op stapel staan.

Dus denk en praat mee en kom naar de informatieavond op 5 maart in buurthuis De Zwaan, Middelweg 5 Uitgeest; inloop vanaf 19.00 uur, aanvang om 19.30 uur. U bent van harte welkom. De koffie en thee staan klaar!

Cookieinstellingen