Eigenaar gestolen sloep moet diep in buidel tasten

Foto: Beverwijk.nieuws.nl

De boot die op 14 maart bij Zeilmakerij & Stoffeerderij Depart aan de Molenwerf werd gestolen, is terug bij de eigenaar. Deze moest hiervoor wel €350,- voor betalen. Dat schrijft 112-Uitgeest.

Volgens de berichtgeving werden de daders al snel ontmaskerd, omdat ze werden herkend op camerabeelden. De eigenaar had meerdere keren telefonisch contact met de daders. Ook kwam hij enkele keren bij hen thuis om de sloep terug te eisen.

€300 + €50 tipgeld

Toch duurde het weken voordat er resultaat werd geboekt. Vorige week meldde zich uiteindelijk iemand bij het bedrijf, die meldde dat hij de boot terug kon krijgen. De eigenaar moest daarvoor wel €300,- plus €50,- tipgeld betalen.

Schade verhalen

Nadat de totale som werd betaald, werd de sloep op zaterdag achtergelaten op de Populierenlaan. De boot bevond zich op een trailer met daarop een kartonnen bordje met handgeschreven kenteken van de auto waarmee de diefstal werd gepleegd. De eigenaar van de boot probeert de geleden schade te verhalen op de daders.

Een dader opgepakt

Op 18 maart werd bekend dat de politie een dader had opgepakt, maar dat er nog twee daders zouden rondlopen. Volgens 112-Uitgeest is het nog onduidelijk of de politie nog actie zal ondernemen tegen de overige daders.

Lees ook:

Cookieinstellingen