AZ klautert voorzichtig overeind en buigt achterstand om in winst op Fortuna Sittard

ALKMAAR / SITTARD – Even leek het erop dat AZ zou voortgaan op de weg van de afgelopen maanden: een duidelijk veldoverwicht en dan toch onderuit gaan. Ook gisteren, op bezoek bij Fortuna Sittard waren het vanaf het eerste fluitsignaal de Alkmaarders die de lakens uitdeelden. Toch waren het Limburgers die in de 18e minuut via Iñigo Córdoba op voorsprong kwamen.

Bijna 2/3e van de wedstrijd wist de ploeg van Danny Buijs de voorsprong vast te houden, ondanks een aantal niet te missen kansen van AZ, waaronder ook een bijzonder fraaie, echter wegens buitenspel afgekeurde goal van Vangelis Pavlidis.

Uiteindelijk was het in de 63e minuut diezelfde Pavlidis die de 1-1 binnentikte nadat de doelman van Fortuna Sittard de bal bij een corner uit zijn handen had laten glippen. Het was voor de Griekse spits alweer zijn 21e doelpunt van het seizoen.

Op basis van de krachtsverhouding in het veld kun je spreken van gerechtigheid dat uiteindelijk in de 90e minuut van de wedstrijd AZ alsnog de overwinning opeiste. Een verre ingooi van Sugawara werd verlegd door Lequincio Zeefuik waarna  Dani de Wit binnen schoot.

Door de zege staat AZ nog altijd plek vier in de eredivisie. De voorsprong op Ajax is nu 4 punten. De Amsterdammers komen vandaag nog in actie tegen NEC.