AZ in eigen huis onverdiend onderuit tegen Feijenoord

Foto: Wim Meijer Fotografie

ALKMAAR – In de Eredivisietopper tussen AZ en Feijenoord zijn de Alkmaarders in eigen huis met 0-1 onderuitgegaan, dit, ondanks het feit dat ze gedurende de gehele wedstrijd het betere van het spel hadden. Maar om het maar op z’n Cruijffiaans te zeggen: “als je niet scoort dan kun je  niet winnen’.

En dat scoren was nou precies datgene wat Feyenoord wél deed. Weliswaar slechts éénmaal, maar het bleek voldoende voor de winst voor het team van Arne Slot, die opnieuw zijn oude werkgever flink pijn deed.

Qua score was het al na 6 minuten gebeurd: Mats Wieffer kreeg net buiten het strafschopgebied een vrije trap. Quinten Timber schoot deze mogelijkheid op de paal en uit de rebound scoorde Mats Wieffer, 0-1.

Eenmaal bekomen van de schrik groeiden de Alkmaarders in de wedstrijd. Terwijl Feijenoord in het vervolg van de wedstrijd uitmuntte in slordigheid en balverlies kreeg het team van Maarten Martens de ene naar de andere kans en legde overtuigend aanvalsspel op de mat. Het enige wat uitbleef was een doelpunt, met als gevolg dat het Alkmaarse publiek voor ’t eerst sinds maanden weer heeft kunnen genieten van een sprankelend AZ, maar ondanks dat toch moest toezien hoe hun club bij het laatste fluitsignaal van Danny Makkelie met lege handen stond.

https://twitter.com/AZAlkmaar/status/1754164243245494672

Door het verlies van gisteren is de achterstand op FC Twente, de nummer 3 in de competitie, opgelopen tot 6 punten en staat Ajax inmiddels qua punten gelijk met de Alkmaarders. Qua doelpuntensaldo staat AZ er echter nog steeds beter voor dan de Amsterdammers.

Overigens hoeft AZ niet lang te wachten op een kans op revanche. Komende woensdag treffen Feijenoord en AZ elkaar opnieuw, dan in Rotterdam in het kader van de kwartfinale van de KNVB-beker. En dat is een prijs die voor de Alkmaarders steeds belangrijker wordt voor het veiligstellen van Europees voetbal volgend seizoen.

Klik HIER voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH.

Cookieinstellingen