AZ blijft in de race voor landskampioenschap na krappe winst op FC Groningen

Foto: Wim Meijer Fotografie

ALKMAAR – Door een krappe 1-0 overwinning op FC Groningen staat AZ voorlopig tweede in de Eredivisie. De Alkmaarders wonnen gisteravond door een schitterende goal van Jesper Karlsson, die daarmee in de 4e minuut van de wedstrijd al tekende voor de einduitslag.

Karlsson schoot, na eerst een fraaie dribbel, van grote afstand raak. Daarna ontstonden voor beide ploegen over en weer de nodige kansen, vooral door schoten van grotere afstand. Het net werd echter niet meer geraakt en dus gingen de drie punten naar de Alkmaarders.,

Door de winst stijgt AZ van de derde naar de tweede plaats in de Eredivisie, maar Feyenoord, Ajax en PSV komen vandaag nog in actie. Als Ajax wint bij sc Heerenveen zakt AZ weer naar de derde plek.

FC Groningen moet steeds meer vrezen voor degradatie. De ploeg van trainer Dennis van der Ree staat nu op de op een na laatste plaats en heeft alleen Cambuur nog onder zich. Cambuur gaat vandaag op bezoek bij PSV. De kans dat de ploeg uit Leeuwarden vandaag over FC Groningen heen komt mag daarom ook klein heten.

Cookieinstellingen