112

Circa 500 bestuurders gecontroleerd op alcohol

Foto: Wim Meijer Fotografie

BEVERWIJK / UITGEEST / HEEMSKERK – Afgelopen nacht hebben politie-studenten alcoholcontroles uitgevoerd in Beverwijk, Uitgeest en Heemskerk. Daarbij zijn ongeveer 500 bestuurders gecontroleerd.

(bron: Politie basisteam IJmond)

Drie bestuurders bleken onder invloed van alcohol, waarbij 1 bestuurder direct zijn rijbewijs kon inleveren. Eém bestuurder reed onder invloed van drugs.

Daarnaast kwam er een melding van een slingerende bestuurder op de A9. Bij controle bleek de bestuurder zijn 5 jarig kind te vervoeren en onder invloed te zijn van alcohol. De bestuurder blies 575 ug/l en kon zijn rijbewijs inleveren. Hiervoor is ook een Veilig Thuis melding gemaakt.

Kort daarna kwam ook de melding van het eenzijdig ongeval bij tankstation Akermaat langs de A9, waarbij een bestuurder, onder invloed van alcohol, van de weg was geraakt en tot stilstand was gekomen in de berm en op zijn zijkant. Ook hij mocht zijn rijbewijs inliveren.

Van de bestuurders waarbij het rijbewijs is ingevorderd zal de officier van justitie een beslissing nemen over de inhouding van het rijbewijs. Tevens wordt er voor deze bestuurders een mededeling gedaan bij het CBR.

Cookieinstellingen