ICGT strikt 'deelnemer van wereldklasse'

02 mrt 2015, 22:18 Sport en Gezondheid
the ball 488716 1280
Het Internationaal Cor Groenewegen Toernooi (ICGT) heeft weer een internationale topclub weten te strikken. Het Portugese Benfica zal voor de derde maal deelnemen aan het toernooi. Dat maakte de organisatie maandagavond bekend.
Benfica staat bekend om de goede jeugdopleiding en de organisatie is daarom verheugd dat de Portugezen op 23 en 25 mei op de Uitgeester voetbalvelden te bewonderen zijn.

Favoriet voor de titel

In 2008 deed de club voor het eerst mee aan het ICGT en werd direct winnaar. In de finale werd het Vitesse van onder meer Alexander Büttner met 2-1 verslagen. Vorig jaar strandde de ploeg in de halve finale. Het Franse Sochaux was toen sterker na strafschoppen. Ook dit jaar zal Benfica weer meestrijden om de titel.

'Deelnemer van wereldklasse'

"Met Benfica heeft het ICGT weer een deelnemer van wereldklasse op het toernooi", deelt de organisatie op haar site. Deze woorden zijn zeker niet gelogen. Het team bereikte vorig jaar al de finale van de UEFA Youth League. Daarin verloor Benfica van Barcelona. Bovendien won de club in de regio zuid al 19 van de 22 wedstrijden en werden de play-offs voor het landskampioenschap met groot gemak behaald.
Ook dit jaar is de ploeg voortvarend gestart in de UEFA Youth League. In de zes poulewedstrijden behaalde Benfica dertien punten en in de achtste finale werd Liverpool met 2-1 verslagen. In de kwartfinale wacht het Griekse Olympiakos Piraeus.

Topploegen op ICGT

Het deelnemersveld krijgt met Benfica een volgende trekpleister. Eerder werd al bekend dat Torino FC
zijn titel komt verdedigen. De Italianen wonnen in 2014 de finale van Sochaux. De overige deelnemers worden in de komende weken bekendgemaakt.
Lees ook: