Voluit Heren 1 dringend op zoek naar versterking

Foto: Pim Brugman

Het eerste herenteam van Volleybalvereniging Voluit is bezig aan een knappe reeks overwinningen en promotie komt steeds dichterbij. Maar als het team hogerop wil, heeft het dringend versterking nodig.

De bezetting van het team is met zeven spelers vrij mager. Zelfs in de tweede klasse, waarin Voluit 1 nu uitkomt, is dit aantal al onverantwoord. Ondanks de magere bezetting staat het team op een mooie tweede plaats. Met tien punten achterstand op koploper Smashing Velsen lijkt het kampioenschap niet haalbaar, maar een tweede stek geeft recht op promotie/degradatiewedstrijden.

“Als we de eerste klasse halen, willen we ons wel handhaven en dus is versterking op zijn plaats. Als we in deze klasse blijven, willen we er volgend jaar uit. Dan hebben we een bredere basis nodig”, legt aanvoerder Wim Brugman uit.

Spectaculaire reeks

De positie op de ranglijst is het gevolg van een spectaculaire reeks overwinningen. Waar ze het seizoen nog wisselvallig begonnen, hebben de heren al vanaf 14 november niet meer verloren. Een reeks van negen zeges, waarbij slechts drie sets werden ingeleverd.

“De serie resultaten op dit moment liegt er niet om”, blikt Brugman trots terug. “Zelfs de directe achtervolgers hebben een pak slaag gekregen en mede daardoor staan we op een stevige tweede plaats.”

Met het ‘pak slaag’ doelt Brugman op de laatste twee overwinningen, waarbij eerst Bevok uit Purmerend en vervolgens VV Jonas met 4-0 werden verslagen. Mede door deze ruime zeges heeft Voluit 1 nu al een ‘ongekend aantal’ van 62 punten, met nog zes wedstrijden voor de boeg.

Kom eens kijken

Degenen die Voluit 1 willen versterken, worden door het team van harte uitgenodigd om te komen kijken bij een van de twee resterende thuiswedstrijden van het seizoen. Op 19 maart en 16 april, beide om 20.00 uur in Sporthal De Zien aan Zienlaan 4 in Uitgeest.

Natuurlijk ben je ook welkom voor een proeftraining. Het team traint iedere dinsdagavond om 21.00 uur in sporthal De Meet, met uitzondering van dinsdag 24 februari.

Lees ook:

 

Cookieinstellingen