Politiewerk is alomvattend, van agent tot digitale recherche. Het werkveld is breed en er komt vaak meer bij kijken dan wat
algemeen bekend is. Eén afdeling richt zich speciaal op zedenmisdrijven. Ook deze afdeling krijgt met verschillende zaken te maken. Een zedenmisdrijf kan onder andere gaan om seksueel misbruik, kindersekstoerisme, loverboys, grooming, gelekte naaktfoto's, prostitutie, maar ook slachtofferhulp is een belangrijk onderdeel van de zedenpolitie.
Presentator Dennis Barends en cameraman Bart Bosch mochten exclusief een kijkje nemen bij de zedenpolitie van Noord-Holland. Dennis spreekt in vier afleveringen met specialisten, rechercheurs en zelfs een slachtoffer van een zedenmisdrijf vertelt haar verhaal.
Zedenpolitie - deel 1
Ik ben verkracht wat nu?
Wat moet je doen in het geval van een zedenmisdrijf? In deze eerst video vertelt zedenspecialist Jessica waar je terecht kunt en wat de
politie voor je doet. Eén onderdeel na een misdrijf is het gesprek, wat door de politie ook wel een ''informatief gesprek'' genoemd wordt. Aan de hand van een reconstructie laat zedenrechercheur Yuri zien hoe zo'n ''informatief gesprek'' er precies uit ziet.
Hulp of meer informatie
Bent u zelf slachtoffer geworden, wilt u hulp of wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via een contactformulier op
www.politie.nl . Ook kunt u voor hulp terecht bij het Centrum Seksueel Geweld:
www.centrumsekueelgeweld.nl Voor elke misdrijf geldt dat u rechten heeft als slachtoffer, bezoek daarvoor:
https://www.politie.nl/themas/
slachtofferzorg.htmlAlle afleveringen uit deze serie op een rij:
- Ik ben verkracht, wat nu?
- Het verhaal van een zedenzaak
- Mijn kind is mogelijk iets overkomen, wat nu?
- Team Bestrijding Kinderporno & Kindersekstoerisme