Wendy Verkleij voorgedragen als nieuwe burgemeester Noordwijk

27 nov 2019, 7:47 Nieuws
4131506d 4453 46ad bd2b 8b680fe386fd
De gemeenteraad in Noordwijk heeft gisteravond Wendy Verkleij-Eimers (56), voorgedragen als nieuwe burgemeester. Dat maakte de voorzitter van de vertrouwenscommissie, Taetske Visser-Danser, bekend. 'Ze is authentiek, een verbinder en heeft humor', aldus Visser-Danser.
(Bron: Omroep West)
VVD'er Verkleij-Eimers is momenteel nog burgemeester van Uitgeest. Ook is ze wethouder en raadslid geweest in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. 'Ze is een ervaren bestuurder', zegt de voorzitter van de vertrouwenscommissie. 'Met haar achtergrond en open communicatiestijl weet ze wat nodig is voor onze gemeente. Een burgemeester die onze positie als nieuwe gemeente vooruit kan brengen.'
Lees hier het hele artikel.
Wendy Verkleij
Wendy Verkleij werd in 2015 door de commissaris van de Koning, Johan Remkes benoemd tot eerste burger van de gemeente Uitgeest.
Destijds was Verkleij de opvolger van Theo van Eijk, die na het vertrek van Mieke Baltus in juni 2013 waarnemend burgemeester was van Uitgeest.
De VVD-politica kwam van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk in Zuid-Holland. Daar was ze sinds 2011 wethouder van onder meer Sport, Transities, Sociaal Domein en Communicatie.