Aanrijding tussen hardloper en automobilist

07 nov 2017, 21:33 Nieuws
i5a4741 motorpolitie banner
Een voetganger is maandagavond op de Startingerweg in Akersloot aangereden door een bestuurder in een zilverkleurige Citroën. De bestuurder van de auto reed na het ongeval door en liet de gewonde hardloper achter.
(bron: NH Nieuws )
De bestuurder van de auto reed na het ongeval door en liet de gewonde hardloper achter. De politie zocht de omgeving af op zoek naar de verdachte en zette een Burgernetactie op. Uiteindelijk traceerden agenten het verdachte voertuig op de Johann Strauszlaan. De inzittende, een 52-jarige man, is aangehouden wegens het doorrijden na een aanrijding. Een traumaheli kwam ook naar de plek van het ongeval. De hardloper is in eerste instantie opgevangen door omstanders en uiteindelijk met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Een woordvoerder van politie Noord-Holland Noord liet weten aan mediapartner NH Nieuws dat de 52-jarige man zeer waarschijnlijk de veroorzaker van het ongeluk is. De persoon werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het is niet bekend hoe de aangereden persoon eraan toe is. Een trauma-arts in een traumahelikopter werd opgeroepen voor assistentie bij het verzorgen van het slachtoffer.