Mondkapjes verplicht op Beverwijkse Bazaar

Het is even wennen, maar het is voor de veiligheid van ons allemaal. Dat is de geachte achter de nieuwe veiligheidsmaatregel op de Beverwijkse Bazaar. Op deze plek is het dragen van mondkapjes met ingang van dit weekend verplicht.

Het is een uitbreiding op de al geldende maatregelen, zoals de anderhalve meter afstand, het eenrichtingsverkeer, de ‘winkeltinder’ die mensen een veilige route wijst naar de door hun gewenste bestemming binnen de Bazaar, en het eventueel afsluiten van hallen wanneer het te druk wordt. Ondanks al die maatregelen blijkt in de praktijk dat het afstand houden toch tot problemen leidt. Vandaar nu die mondkapjes-verplichting.

Om te zorgen dat iedereen in de gelegenheid is om tegemoet te komen aan deze nieuwe maatregel worden bij iedere ingang van de Bazaar mondkapjes verkocht tegen de kostprijs van € 0,50 En als bezoekers toch weigeren om een kapje te dragen dan zijn daar de handhavers, die de halsstarrige gasten op vriendelijke doch dwingende manier zullen aanspreken op hun verantwoordelijkheden.

IJmond Nieuws ging langs op de Bazaar en spraak daar met woordvoerster Mariska Roos over alles rond deze corona-maatregel.

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit bericht voor de reportage van IJmond Nieuws.

Reacties