Informatieavond tunnel en traverse station Uitgeest

Foto: Wikipedia

UITGEEST – De gemeente en ProRail houden op dinsdagavond 26 november een informatiebijeenkomst over de geplande traverse in het Stationsgebied en het opknappen van de fietstunnel. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur in dorpshuis De Zwaan.

Wethouder Cecilia van Weel heet om 19.30 uur de aanwezigen welkom. Vervolgens vertellen gemeente en ProRail kort wat de huidige stand van zaken is van dit project. Daarna kunt u voor meer informatie terecht bij een van de informatiewanden in de zaal.

Diverse informatiewanden

Vanwege de introductie van een ‘metroachtige’ spoorverbinding in het kader van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Alkmaar-Amsterdam krijgt Uitgeest op termijn een tweede middenperron op het station. Ook komt er een traverse (loopbrug) naar de perrons. Op een van de informatiewanden laat ProRail zien hoe de sporenloop wordt aangepast.

Op de vorige informatiebijeenkomst op 14 mei konden bezoekers aangeven wat hun voorkeur had binnen het beschikbare budget. ProRail, verantwoordelijk voor het ontwerp en de aanleg van de traverse, de gemeente en ingenieursbureau Movares zijn met deze informatie verder aan de slag gegaan en komen nu uit op een voorkeursvariant voor de traverse. Deze wordt toegelicht bij een van de informatiewanden.

De fietstunnel kan op verschillende manieren worden opgeknapt. De aanwezigen kunnen tijdens de bijeenkomst hun stem uitbrengen over de gewenste aanpak.

Schets Anna van Renesseplein

Tevens laat de gemeente een schets zien van de mogelijke nieuwe invulling van het Anna van Renesseplein. Het plein wordt opnieuw ingericht, omdat de traverse hier uitkomt. Er komen woningen en de fietsenstallingen worden verplaatst.

Tot slot geeft ProRail uitleg over de stand van zaken rond de diverse omgevingsonderzoeken (onder andere archeologie, geluid en water) die in het kader van de Tracéwet procedure worden uitgevoerd. In het voorjaar volgt een nieuwe informatieavond over dit onderwerp.

Medewerkers van de gemeente, ProRail en ingenieursbureau Movares zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Geïnteresseerden zijn van harte welkom! Inloop vanaf 19.15 uur.

Cookieinstellingen