24e American Day Uitgeest op 27 april

Op last van de overheid werd het nog afgelast, maar dit jaar wordt de American Day Uitgeest gewoon weer georganiseerd. Het evenement vindt, zoals elk jaar, plaats op Koningsdag (27 april).

De American Day is een begrip in Uitgeest. Al een kwart eeuw worden op (voorheen) Koninginnedag en (nu) Koningsdag de mooiste motoren en Amerikaanse voertuigen gepresenteerd aan het publiek, dat elk jaar weer massaal naar het evenement trekt.

Afgelasting

Vorig jaar werd de American Day – zoals alle motorevenementen – op het laatste moment door de overheid afgelast. Dat was een flinke dreun voor de organisatie. maar dat weerhield ze er niet van om het evenement dit jaar gewoon weer te organiseren.

Nieuwe locatie

Dit jaar wordt het evenement op een nieuwe locatie gehouden: op het parkeerterrein achter A9Studios/Bobs aan de Molenwerf. Daar is plaats voor ruim vierhonderd auto’s en motoren.

Activiteiten

Natuurlijk wordt het publiek ook dit jaar weer getrakteerd op een aantal uiteenlopende activiteiten. Zo is er een Biker & Car Market, live muziek met onder meer Trash Hombres, een American BBQ en een springkussen voor de kleinste motorenliefhebbers.

Tijd: maandag 27 april van 12.00 uur tot 18.00 uur. Entree is gratis.

Lees ook:

Cookieinstellingen