Expositie Allard Kaai in gemeentehuis

'Sneeuw en ijs op de Welsloot'
Foto: Allard Kaai

De hal van het gemeentehuis zal vanaf 4 maart geheel in het teken staan van olieverfschilderingen en tekeningen van de Uitgeester Allard Kaai. De expositie is tot en met 24 april tijdens openingsuren te bekijken.

Kaai studeerde in 1991 af aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht, afdeling autonoom schilderen. Sinds die tijd nam hij deel aan diverse exposities en kunstprojecten.

Landschappen en stillevens

De kunstenaar schildert landschappen en stillevens, in olieverf op paneel. Kenmerkend voor zijn werk is de pasteuze aanbreng van de verf. Hij werkt naar waarneming en staat met zijn spullen middenin het landschap. Ter plekke moet het in een keer gebeuren, want daarna raakt hij het werk niet meer aan.

Realistisch en subjectief

Heeft het werk volgens hem zelfstandig geen draagkracht, dan valt het af. “Elk werk is een realistisch en subjectief verslag van het moment, van mijn gemoedstoestand en van het landschap, dat bij mijn voeten begint en tot de hemel reikt”, aldus Kaai.

De expositie wordt op woensdag 4 maart om 20.00 uur geopend door wethouder Wil Spaanderman. Voor meer informatie, kijk op www.kaai.nl.

Lees ook:

Reacties

article
888
Expositie Allard Kaai in gemeentehuis
De hal van het gemeentehuis zal vanaf 4 maart geheel in het teken staan van
https://uitgeest.nieuws.nl/gemeente/888/expositie-allard-kaai-gemeentehuis/
2015-02-25T09:20:24+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/337/2015/02/Sneeuw-en-IJs-Welsloot-50x60cm-2013.jpeg
Allard Kaai, expositie, gemeentehuis, kunst, kunstenaar, tentoonstelling, Wethouder Wil Spaanderman
Algemeen, Gemeente