Progressief Uitgeest boekt klinkende overwinning

Foto: SWB

Al jarenlang was Progressief Uitgeest de grootste partij in de gemeente, maar na de overwinning bij de gemeenteraadsverkiezingen van gisteren is echt iedere twijfel weggenomen.

Van de in totaal 6822 inwoners van Uitgeest die hun stem uitbrachten en kleurde bijna 40% het vakje rood achter PU, dat nu met 6 zetels in de gemeenteraad mag plaatsnemen.

De andere partijen volgen op een respectabele afstand van tenminste 4 zetels, zoals de hieronder weergegeven uitslag aangeeft:School en ijsbaan
Speerpunten van de PU gedurende de verkiezingen waren: “Bouw van een nieuwe school met behoud van een basisschool in elke woonkern” en “Het ijsbaanterrein moet behouden blijven als groene long”.  Wellicht dat de recente koudegolf, waardoor Uitgeest collectief de schaatsen onderbond, PU nog een extra zetje in de rug heeft gegeven.

Hoe verder
Ondanks de grote overwinning is het nog maar de vraag of de coalitievorming soepel gaat verlopen. Met name over de twee eerder genoemde speerpunten zijn de meningsverschillen tussen de partijen groot en zijn er eerder al harde uitspraken gedaan.

De bal voor de gesprekken met de andere partijen ligt nu in ieder geval bij Jan Schouten van PU.

Cookieinstellingen