“Rotary helpt dichtbij” thema bijeenkomst Rotaryclub Heemskerk-Uitgeest

“Rotary helpt dichtbij” was het thema van de laatste bijeenkomst van de Rotaryclub Heemskerk-Uitgeest.

Rotaryclub Heemskerk-Uitgeest kwam maandagavond 15 april aan de haven in Uitgeest bij elkaar voor een kennismakingsbijeenkomst. Het thema van deze bijeenkomst was “Rotary helpt dichtbij”

“Waarmee helpt de Rotary dan?”, vroeg een verslaggever aan de heer Brinkman, voorzitter van de club. Zijn antwoord: “De Rotary helpt op vele vlakken en fronten. Een aantal zaken doen we structureel. Een goed voorbeeld daarvan is onze kindervakantiedag”.

Tijdens de kindervakantiedag worden er bijvoorbeeld armbandjes gemaakt en worden de kinderen mee het water opgenomen in een mooie sloep voor een spannende speurtocht. Daarnaast organiseert de Rotaryclub bijvoorbeeld de badeendjesrace. De opbrengst van deze race gaat naar goede doelen. Eén van de goede doelen is “Stichting Bij Elkaar”.

“Stichting Bij Elkaar”

Bart van Rixel, vertegenwoordiger van “Stichting Bij Elkaar” was ook op deze avond aanwezig. “Stichting Bij Elkaar” is een nieuw woonproject”, zegt Bart “De stichting bouwt een wooncomplex aan de Griegstraat in Heemskerk waar acht meervoudig gehandicapte dames en heren in komen wonen” Een deel van de opbrengst van de badeendjesrace gaat naar dit project.

Op deze manier steunt de Rotary mooie initiatieven in de omgeving van Heemskerk en Uitgeest, “Rotary helpt dichtbij”.

Reacties