Moonlightswimming zwembad De Zien Uitgeest geslaagd: op naar hondenzwemmen!

Moonlightswimming in Uitgeest. Vrijdagavond 16 augustus was het gezellig druk in zwembad De Zien in Uitgeest. Deze avond kon je met een A-diploma op zak zwemmen bij maanlicht.

Een geslaagde avond

Helaas was de volle maan onzichtbaar deze avond. Daarom is de naam Moonlightswimming deze keer veranderd in Nightswimming, maar de gezelligheid was er niet minder om. Naast zwemmen in het donker was er ook een glijbaanrace georganiseerd. Een geliefd onderdeel voor jong en oud. Na de race werden de zwemmers getrakteerd op een patatje. “Het was een geslaagde avond!”, laat de organisatie weten.

Hondenzwemmen

Wie het Moonlightzwemmen gemist heeft, maar wel van zwemmen houdt en in het bezit is van een hond, kan in september terecht in De Zien. Dan wordt er weer hondenzwemmen georganiseerd door deze stichting. Kiek Valkering zegt hierover: “Het hele jaar is het bad open voor de mensen en de laatste twee uurtjes is voor de honden. Het hondenzwemmen is een groot succes. Voor Uitgeesterhonden, maar ook voor Heemskerk en Beverwijk en alle andere omliggende gemeenten. Ze komen graag en het is altijd heel gezellig. Het honden zwemmen is in principe op 8 september, tenzij het heel mooi weer wordt die week, dan verplaatsen we het acuut naar 15 september, want dan mogen de mensen nog een weekje langer!”

(videoverslag: Ijmond Nieuws)

Cookieinstellingen