Heemskerkse Marloes Bloedjes publiceert gratis online workshop bomen schilderen

Foto: aangeleverd

De Heemskerkse beeldend kunstenaar Marloes Bloedjes publiceert een gratis online workshop bomen schilderen met de titel ‘Trees in The Light’. “Door deze cursus te volgen kunnen mensen thuis of in de tuin aan de slag met schilderen om even hun hoofd leeg te maken.”

Marloes is beeldend kunstenaar en geeft daarnaast teken- en schildercursussen voor kinderen en volwassenen in haar atelier Toverzicht in Heemskerk.

Maar vanwege het Coronavirus zijn er tijdelijk geen teken- en schilderlessen bij Toverzicht. Om iedereen toch te kunnen blijven inspireren en iets aan te bieden, biedt Marloes Bloedjes een gratis online workshop aan: ‘Trees in the Light’. Zo kunnen mensen alsnog thuis of in de tuin aan de slag met schilderen en even hun hoofd leeg maken.

De workshop is helemaal gewijd aan het tekenen en schilderen van bomen. Wellicht heb je een mooie boom in de tuin, kun je een snelle schetst maken in het park of heb je veel foto’s in je telefoon staan van bomen die je mooi vindt. In de workshop kies je vier mooie bomen uit waar je een serie van maakt. Eerst in een schets, dan met acrylverf op een houten paneel.

Stap voor stap legt Marloes uit hoe de achtergrond maakt, hoe je de bomen op het doek plaatst (en op welke plek) en hoe je kunt werken met schaduw en licht.

Bomen zijn een steeds terugkerend thema zin het werk van Marloes Bloedjes. Ze gaat regelmatig naar buiten om te schilderen, maar ook in haar vrije werk komen er vaak spontaan bomen tevoorschijn. Vandaar dat ze deze workshop – samen met haar vriend Anthony Verolme – in elkaar heeft gezet en opgenomen.

Wil je bomen schilderen in een losse, abstracte stijl? Doe dan mee! De workshop bestaat ongeveer uit 5 uur videomateriaal en een werkboek met extra achtergrondinformatie, tips en pagina’s om notities te maken en te schetsen. Hij is in het Engels en gratis tot 21 april.

Je kunt meer informatie vinden en je aanmelden op https://toverzicht.nl/online-cursus-schildercursus/. Als je vragen hebt, mail dan naar [email protected].

Cookieinstellingen