Twee Koninklijke Onderscheidingen tijdens de Lintjesregen in Uitgeest

Foto: Lucien Kroon

UITGEEST – Burgemeester Sebastiaan Nieuwland heeft tijdens de Lintjesregen op 26 april twee Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt in Uitgeest. Onder toeziend oog van familie en vrienden werden beide decorandussen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. “Bevlogen, enthousiast, betrokken; het zijn kenmerken die een vrijwilliger op het lijf geschreven zijn”, aldus de trotse burgemeester.

(foto’s: Lucien Kroon)

De heer H. Zwaan
Henk Zwaan kreeg de onderscheiding 4 dagen na zijn 55ste huwelijksdag met zijn vrouw Marry. De geboren en getogen Uitgeester is in 2006 gepensioneerd als geoloog, waarna hij zich vol in het vrijwilligerswerk stortte. Tot op de dag van vandaag is de heer Zwaan vrijwilliger bij de Stichting Uitgeester Senioren en bij De Zonnebloem. Hier begeleidt hij tal van uitjes en excursies.

Sinds 2002 is de heer Zwaan bestuurslid van de Stichting Alkmaardermeeromgeving en coördinator van de afdeling Uitgeest. De decorandus organiseerde donateursavonden en excursies en adviseerde over de gemeentelijke en provinciale omgevingsplannen. Voor stichting Oer-IJ is de heer Zwaan al jarenlang als gids werkzaam.“Dat is de kracht van een echte vrijwilliger”, vindt ook burgemeester Nieuwland. “Altijd en overal klaar staan voor de ander.”

Mevrouw M. Matton-Rinkes
De tweede onderscheiding was voor Mieke Matton-Rinkes. Al meer dan 35 jaar en tot op de dag van vandaag houdt mevrouw Matton-Rinkes zich met EHBO bezig. Als vrijwilliger bij de EHBO-afdeling Uitgeest en als hulpverlener bij evenementen en activiteiten in het dorp. Sinds 2000 is ze kaderinstructeur en haar kennis geeft ze graag door aan de schooljeugd in Uitgeest. Burgemeester Nieuwland: “U bent een voorbeeld voor velen en het is geruststellend te weten dat we hier veilig zitten met u in ons midden.”

Ook is mevrouw Matton-Rinkes al 25 jaar voorzitter van het bestuur van Speeltuinvereniging Kindervreugd waar ze veel werk verzet. Voor de Huttenweek Uitgeest is ze ruim 15 jaar vrijwilliger geweest en als voorzitster van de jeugdcommissie van Basketbalclub Lake City Players (LCP) Uitgeest heeft zij zich ingezet voor de allerkleinsten.“Het is al met al een prachtige opsomming van een rijk vrijwilligersleven. En dat is niet onopgemerkt gebleven”, zei de burgemeester voordat hij de versierselen op spelde.

Cookieinstellingen