Cultuurhuis Heemskerk weer open!

Musical kidsgroep
Musical kidsgroep
Foto: Cultuurhuis Heemskerk

Nu de coronamaatregelen sinds afgelopen weekend zijn versoepeld mag ook Cultuurhuis Heemskerk weer open en gaan de activiteiten die voor de komende weken gepland staan gewoon door!

Hieronder een overzicht van de cursussen en workshops die de komende weken van start gaan:

Workshop Muziek op Schoot: Winterpret
Zaterdag 22 januari is er van 10.45 tot 11.45 uur een workshop Muziek op Schoot met thema ‘Winterpret’ in Cultuurhuis Heemskerk, voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar en één van hun (groot-)ouders. Gezellig samen zingen, dansen, luisteren en muziek maken.Het is niet alleen erg leuk om mee te doen maar ook een belangrijke ondersteuning in het ontwikkelingsproces van jonge kinderen. De workshop wordt gegeven door de zeer ervaren Deborah de Liever. Zij weet kinderen te boeien en mee te nemen in ‘haar’ verhaal. In februari start de korte cursus Muziek op Schoot met 8 lessen. De workshop is een mooie manier om te kijken hoe je kindje reageert op muziekspelletjes, andere kinderen en de docent.

Workshop Theaterfun
Heemskerk In deze workshop spelen we leuke, gekke theatergames en spelvormen. Voor je het weet ontstaan zo vanzelf de grappigste scenes. Wel of geen ervaring, dat maakt niet uit. We maken er samen een gezellige middag van! De oudgedienden zullen zeker een paar favoriete vormen herkennen.Deze workshop is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Leuk om zo kennis te maken met theater of weer even lekker bezig te zijn met theater. De workshop wordt gegeven door Rosanne Eschweiler van Schot in de Roos en is op dinsdag 25 januari van 15.30 tot 17.00 uur.

Playjazz workshops Horace Silver
Jazztrompettist en bandleider Loet van der Lee, geen onbekende in de jazzwereld, geeft op inspirerende wijze playjazzworkshops, steeds met een andere markante artiest uit de jazzwereld in de hoofdrol. De muziek wordt besproken en gespeeld.  Aan het eind van de workshop wordt een opname gemaakt van wat er gerealiseerd is. Uiteraard krijgt elke deelnemer de opname tot zijn/haar beschikking. De workshop is bedoeld voor instrumentalisten en vocalisten van 16 tot 80 jaar met speelervaring en kennis van het notenschrift. Alle instrumenten zijn welkom.Zaterdag 29 januari van 11.15 tot 14.15 staat Horace Silver op het programma. Belangstellenden kunnen zich opgeven via www.cultuurhuisheemskerk.nl/muziek/workshops. Geef ook gelijk even aan met welk instrument je komt.

Tell your story
Iedereen heeft een verhaal en jouw verhaal staat centraal tijdens deze korte cursus. we zoeken naar jouw eigen stem en je wordt begeleid in het schrijven en vertellen van jouw boodschap voor de wereld. Want iedereen kan een verhaal vertellen, maar hoe zorg je dat een verhaal mensen raakt, aan de het denken zet of meeneemt naar een andere wereld? We werken met onze stem, lichaam, mimiek en objecten en sluiten af met een presentatie voor publiek.

De korte cursus met 3 lessen voor jongeren vanaf 12 jaar is op donderdag van 19.00 tot 20.00 uur en start op 3 februari. Tell Your Story wordt gegeven door Rosanne Eschweiler.

Leer vloggen
Wil je leren hoe je je vlogs en video’s voor YouTube of TikTok nog beter kunt maken? Of maak je nog geen video’s en wil je hier graag mee beginnen? Tijdens deze korte cursus vloggen met 3 lessen leer je om vol zelfvertrouwen leuke video’s te maken. We bedenken nieuwe ideeën voor video’s en gaan aan de slag met cameratechnieken, effecten, presentatie en editing. We gaan veel doen, dus aan het eind van de cursus heb je veel nieuwe content om je kanaal te vullen.De korte cursus met 3 lessen voor jongeren van 11 t/m 14 jaar is op de vrijdagmiddag en start op 4 februari. Leer vloggen wordt gegeven door Rosanne Eschweiler.

Musical Kidsgroep
In de Musical Kidsgroep werken kinderen uit groep 5 t/m 8 in 8 weken naar een echte musical toe onder begeleiding van Rosanne Eschweiler. Ze gaan zingen, dansen, spelen en muziek maken en bedenken ook samen het decor en de kostuums. Zij gaan op zoek naar hun talenten en laten deze stralen tijdens de laatste les op het podium met een presentatie voor de ouders. De musical kidsgroep start op woensdag 9 februari van 15.00 tot 16.00 uur. Een mooie, leuke en gezellige manier om je lekker te uiten en te werken aan je zelfvertrouwen.

DJ-cursus en Muziekproducer
Heb je altijd al een echte dj willen worden of vette ‘beats’en ‘tracks’ willen maken? Start dan op maandag 7 februari met een korte beginnerscursus dj of muziekproducer. Er zijn cursussen met 12 lessen voor kinderen vanaf 9 jaar en voor jongeren vanaf 13 jaar op de maandagmiddag in Cultuurhuis Heemskerk olv  Glenn Broekhuizen. Glenn houdt zich bezig met beats die galmen in de Arena tot orkestrale muziek onder triliers van ID&T en pre-mixen voor Nick en Simon tot het opnemen van bands en vocalisten.

Meer informatie over de workshops en cursussen of aanmelden? Neem even een kijkje op www.cultuurhuisheemskerk.nl of bel naar Cultuurhuis Heemskerk 0251 836003.

Cookieinstellingen