Expositie ‘Monumenten in Beeld’ in Kasteeltuin bij Slot Assumburg

Afgelopen vrijdag 1 oktober opende Jeroen de Wilde, voorzitter van de stichting Kunst & Cultuur Beverwijk, in de Kasteeltuin bij Slot Assumburg de fotoexpositie ‘Monumenten in Beeld’.

Per gemeente (Beverwijk, Heemskerk, Castricum en Uitgeest) zijn 6 monumenten gefotografeerd, voor zover mogelijk zowel exterieur als interieur. Voor het fotograferen hebben acht fotoclubs in de deelnemende gemeenten hieraan meegewerkt: FC Fotostropers, FC Nocoleers, FC Lucky Shot, FC Happy View,0BAFV, Fotokring Heemskerk, FC Uitgeest en FC Castricum.Vanaf het voorjaar zijn de monumenten gefotografeerd; gemeentelijke monumenten, provinciale monumenten en Rijksmonumenten. Een selectie van de foto’s was te bekijken in een aantal leegstaande winkelpanden in de regio en van 1 tot en met 10 oktober is de totale expositie – 48 foto’s, waarvan 24 hoofdfoto’s en 24 collagefoto’s – dagelijks te bezichtigen in het rechterdeel (rozentuin) van de Kasteeltuin bij slot Assumburg in Heemskerk.

Jan Aardenburg, bestuurslid bij fotografiecentrum ISOO, is curator van de expositie. Hij moest uit duizenden inzendingen een selectie van de foto’s maken. Ook voor de fotografen was het een hele uitdaging. Maar het resultaat mag er zijn!

RTV Heemskerk was bij de opening aanwezig en maakte bijgaande reportage.

Reacties