Noordwest Ziekenhuis schaalt planbare zorg opnieuw af

Foto: Wim Meijer Fotografie

Door de snelle toename van coronapatiënten op de intensive care in onze regio moet Noordwest helaas extra maatregelen nemen. Sinds donderdag 8 april wordt de planbare zorg weer verder afgeschaald. Dat betekent dat planbare operaties en een deel van de behandelingen, waarvan het medisch verantwoord is, worden uitgesteld.

Wat wordt er uitgesteld?
Per donderdag  8 april worden alle planbare operaties en een deel van de behandelingen uitgesteld. Dit geldt voor locatie Alkmaar en locatie Den Helder. Vooralsnog gaan alleen urgente operaties door die medisch gezien binnen 6 weken moeten plaatsvinden. De overige ingrepen worden – indien het medisch verantwoord is – uitgesteld. Om de patiënten die een urgente ingreep moeten ondergaan zo goed mogelijk te spreiden, kan het zijn dat zij op een andere datum of een andere locatie worden geopereerd.

Wat gaat er wel door?
Acute zorg, semi-acute zorg en oncologische zorg gaat door. De poliklinieken zijn open en afspraken laten we zoveel mogelijk doorgaan. Voor een deel van de consulten wordt gebruik gemaakt van videobellen of de afspraak wordt omgezet naar een telefonisch consult. Wie een afspraak heeft hoeft niets te doen. Als de afspraak niet door kan gaan wordt men daarover geïnformeerd.

Cookieinstellingen