Minister Ollongren past procedure briefstemmen aan

Foto: Charles Duijff

Een deel van de stembureaus is open voor de Tweede Kamerverkiezingen. Vanwege het coronavirus kan er drie dagen lang gestemd worden.

Bron NH Nieuws

Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) past de procedure aan voor het tellen van de briefstemmen. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. Briefstemmen die niet helemaal volgens de regels zijn opgestuurd, mogen onder bepaalde voorwaarden toch worden meegeteld.

Leden van het stembureau mogen nu tóch de envelop openmaken als daar het stembiljet en de stempas inzitten. Dat mocht eerder niet omdat dan het stemgeheim geschonden zou worden.

Gisteren werd bekend dat het aandeel poststemmen in de provincie dat voorlopig ongeldig is verklaard, is bij meerdere gemeenten een stuk hoger dan normaal.

Een deel van de stembureaus is open voor de Tweede Kamerverkiezingen. Vanwege het coronavirus kan er drie dagen lang gestemd worden. In het liveblog van mediapartner NH NIEUWS wordt u op de hoogte gehouden van al het verkiezingsnieuws.

De opkomst in de gemeente Den Helder was gisteren 9,12 procent. Dat maakt de gemeente zojuist bekend. Er kon op vier plekken gestemd worden. De meeste stemmen werden uitgebracht in  ’t Dorpshuis (730) gevolgd door De Draaikolk (511). In stadshal de Kampanje werden 398 stemmen uitgebracht en in het gebouw van Wijkbeheer 321.

Reacties