Buitenspeeldag op 10 juni, dat gaan we vieren!

Foto: Pixabay

Tijdens deze unieke periode is het zeer belangrijk voor kinderen om gezond te blijven en buiten te kunnen blijven spelen. Nickelodeon en Jantje Beton organiseren daarom op woensdag 10 juni voor de 13e keer de Nationale Buitenspeeldag.

Een historische dag

Vorig jaar hielpen meer dan 1.000 lokale initiatieven mee om meer dan 100.000 kinderen volop te laten buitenspelen. Deze 13e editie belooft door de huidige situatie een historische dag te worden.

Grote speelevenementen volgens richtlijnen RIVM

Dit jaar vinden er geen grote speelevenement plaats. Dit is conform de richtlijnen van het RIVM. Nickelodeon en Jantje Beton geven de komende tijd via www.buitenspeeldag.nl echter extra veel tips op welke manier kinderen alsnog veilig buiten kunnen spelen. Denk hierbij aan een racebaan, krijten op de stoep, touwtjespringen, balspelletjes en veel meer! Daarnaast kunnen kinderen en lokale organisaties op de site ook de toffe poster van dit jaar weer downloaden. Hiermee ziet de hele buurt dat het weer tijd is voor de Buitenspeeldag.

Campagne

Zo wordt een helpende hand geboden bij het creƫren van spellen en speelplekken. Maar ook bij het organiseren van speelactiviteiten. De komende weken zullen Nickelodeon en Jantje Beton campagne voeren om zoveel mogelijk kinderen te laten spelen. En ook dit jaar gaat de Nickelodeon zender zoals gebruikelijk op de Buitenspeeldag op zwart.

Bijzondere editie Buitenspeeldag

Tijdens deze bijzondere editie spelen Nickelodeon en Jantje Beton samen met de Johan Cruijff Foundation en de Krajicek Foundation. Beide organisaties zetten zich al jaren in voor het belang van regelmatig buiten spelen en sporten. De laatst genoemde organisaties ondersteunen deze boodschap dan ook van harte. Samen zetten de organisaties zich deze editie in om nog meer kinderen te motiveren om lekeer naar buiten te gaan.

Cookieinstellingen