FC Uitgeest verliest punten en ‘de kleine man’

Om met het laatste te beginnen. Op woensdag 31 maart jl overleed op 71 jarige leeftijd Jan Balvers. Een markante persoonlijkheid wiens leven zich voornamelijk afspeelde op of rond de velden van FC Uitgeest. Of het nu voor FC Uitgeest was of voor het ICGT, Jan was altijd bereid een klusje te klaren.

Dan sjokte hij met zijn gehavende lichaam in een spijkerbroek die door bretels omhoog gehouden werd van de ene plek naar de andere om nuttig te zijn. Mooi was hoe hij, na weer eens fysieke pech te hebben gehad, heel optimistisch in het leven bleef staan en gewoon de draad weer oppakte door bijvoorbeeld op zondag zijn taak als ‘scorebordmanager’ op te pakken. FCU en ICGT zullen hem missen.

Verloren werd er ook op het veld. In de thuiswedstrijd tegen ZAP werd een 1-3 nederlaag geleden en dat betekent dat de ploeg zich ondanks een periodekampioenschap nog steeds niet helemaal veilig mag wanen. Nu moet eerlijkheidshalve gezegd worden dat de baan van trainer Ron Bouman op dit ogenblik niet helemaal te benijden is. De lijst van geblesseerde en geschorste spelers was deze zondag bijna groter dan er spelers op het wedstrijdformulier konden. Maar ja, voor een trainer geldt altijd maar één wet en dat is dat je het moet doen met de spelers die je wel hebt.

FCU begon niet eens zo onaardig tegen de gasten uit Anna Paulowna. Het doel van ZAP werd gezocht en soms gevonden maar dan was of keeper Farell op zijn post of zag scheidsrechter Andre mogelijk opzettelijk hinderen in het strafschopgebied over het hoofd. De goal viel echter aan de andere kant. Nadat in de 30e minuut keeper Dave Davidson eerst nog een inzet van Raap had gekeerd, sprong de terugspringende bal ietwat gelukkig voor de voeten van dezelfde speler die nu wel raak schoot: 0-1. Een minuut later beleefde Dave Davidson de nachtmerrie van iedere keeper. Een doorgeschoten bal die hij wel even buiten de zestien zou wegtrappen, stuiterde via een polletje wat hoger op. Het gevolg, een in het luchtledige trappende keeper, een spits (Robert) die tot zijn eigen verbazing de bal weer voor de voeten kreeg en een leeg doel waarin de bal geschoten kon worden: 0-2. FCU was de kluts kwijt en de 0-3 was dichterbij dan de aansluitingstreffer.

In de tweede helft deed de thuisploeg er alles aan om terug te keren in de wedstrijd en waren er o.a. voor Jorn Brouwer en Jordy Duijn mogelijkheden op een treffer. Dat gebeurde echter pas in de 84e minuut. Een voorzet van links werd beheerst door Jordy Duijn binnengewerkt: 1-2. FCU viel aan met de moed der wanhoop, maar het mocht niet meer baten. Erger nog, het werd in de 90e minuut zelfs 1-3 door Robert na knullig reageren van de Uitgeester verdediging. Zo kan ook dit verlies geplaatst worden in de lange rij van onnodige nederlagen dit seizoen. Zullen we dan zondag 19 april a.s. als ‘kleine man’ koploper VSV maar een beentje lichten? Zou mooi zijn.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Davidson, Uit den Boogaard, Sinnige, Vrouwe (52. Sjaak de Wit), Borst, Smit (72. Out), Olgers, Den Nijs, Koedijk, Duijn, Brouwer.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Mike Olgers

Voor de tweede keer dit seizoen werd Mike gekozen tot speler van de wedstrijd. In een stroef draaiend elftal was hij vandaag toch de speler die nog het meest aanspraak mocht maken op de onderscheiding. Mike is nog jong en maakt dit seizoen absoluut progressie door. Mike houden zo!